• Elhunyt René Auberjonois
  • 79 élves volt
  • Leginkább a Star Trek: Deep Space Nine-ból és a Jogi játszmákból ismerhettük

Az a baj a régi kedvenc sorozatokkal, hogy ugyan karaktereik hallhatatlanok, de az őket megformáló színészek nem azok. És, ahogy telik az idő, sajnos ezek a színészek is távoznak körünkből. Ilyen a Star Trek is, amelynek népes családja az utóbbi években igencsak megritkult. A közelmúltban elvesztettük Leonard Nomoy-t, Majel Barrett-Roddenberry-t, Anton Yelchint, idén pedig meghalt a Nogot alakító Aron Eisenberg… És most távozott a szintén a Deep Space Nine stábját erősítő René Auberjonois is.

A színész 79 évesen hunyt el májrák miatt. Bár valószínűleg sokunk számára ő örökre Odo marad, emlékezhetünk rá a Jogi játszmákból is, ahol éveken át alakította Paul Lewistont, illetve valószínűleg néhányan úgy is ismerjük, mint a „főnök” a Rendőrakadémia 5-ből, aki annyira kényes volt a hajára, és aki szerint „hullák lesznek, hullák” (amúgy a karaktert Tony-nak hívták, de ez talán egyszer sem hangzik el). Sőt ő volt a M*A*S*H című klasszikus háborús szatírában Mulcahy atya, emellett számtalan tévésorozatban feltűnt még (Star Trek: Enterprise, Csillagkapu, 13-as raktár, Ben 10, NCIS), valamint nem egyszer a hangját kölcsönözte egyes karaktereknek animációs produkciókban (Archer, Avatar – Az utolsó léghajlító, Az igazság ifjú ligája).

De Auberjonoistól a videojátékok sem álltak távol. A Star Trek Online-ban újra magára öltötte Odo szerepét, az Uncharted 2: Among Thievesben ő játszotta el motion capture felvételek során Karl Schäfert (akárcsak a harmadik rész többjátékos módjában), és a Fallout: New Vegasban is őt hallhattuk Mr. House-ként.

rene-auberjonois-odo.jpg

Nyugodjék békében!