Star Trek-rajongóként már az megüt, ha az öregek közül olvasok valakinek a haláláról. Pedig azért az eredeti sorozat szereplői nem fiatalok, de már a TNG színészei is nagypapa korúak, szóval lehet rá számítani valamelyest. De erre a mostani hírre nem. Mikor ezeket a sorokat írom, nincs tíz perce, hogy befejeztem a Star Trek: Into Darknesst, és nagyjából öt órája annak, hogy a 2009-es Star Trek végére jutottam. Mindez számomra felhőtlennek hitt készülődés a Star Trek: Beyondra. És aztán feljöttem a netre és fogadott a hír: balesetben meghalt a fiatal Pavel Csekovot alakító, 27 éves Anton Yelchin.

A Star Trek ötvenedik évfordulója így nem lesz maradéktalanul örömteli, a Beyond, vagy magyar keresztségben a Mindenen túl már olyan pluszt kap, amit senki sem kívánt. Emlékezés lesz egy fiatal színész előtt.

Yelchin – aki egy másik legendás karaktert, Kyle Reese-t is életre keltette a Terminator: Salvationban – halálának körülményeit még vizsgálják. Jelenlegi értesülések szerint a házában találtak rá barátai, a biztonsági kapu és az autója közé szorulva. A baleset okait a rendőrség vizsgálja.

pavel-chekov-anton-yelchin.jpg

Nyugodjék békében!