Az új Xbox leleplezése előtt a legfontosabb kérdés az volt, hogy a konzol a pletykák szerint vajon valóban folyamatos internetkapcsolatot követel meg, vagy sem. A bemutatót követően erre egy elsőre megnyugtató választ kaptunk, a gyártó ugyanis azt mondta: offline üzemmódban is működik a konzol, ám a helyzet ennél egy kicsit árnyaltabb.

A hivatalos oldalon közzétett kérdezz-felelekben megtudtuk, hogy a konzol valóban működik folyamatos internetkapcsolat nélkül, de megköveteli az internet jelenlétét. A furcsa megfogalmazást Phil Harrison tisztázta, mondván, bizonyos időközönként az internetre kell kapcsolódnunk, hogy tartalmakat és frissítéseket töltsön le a konzolunk -- a Kotaku stábja megkérdezte azt is, hogy pontosan milyen gyakorisággal kell kapcsolódnunk, amire Harrison azt felelte, hogy 24 óránként legalább egyszer.

A Xbox One tehát gond nélkül képes futtatni játékokat, vagy filmeket lejátszani offline üzemmódban, ám a mellékes funkciókhoz már a világhálóra van szüksége. Hogy pontosan mi történik, ha a gép szinkronizálni akar és éppen nincs kapcsolat, az még nem világos, illetve a teljes rendszer működése is zavaros még, egy későbbi nyilatkozatában ugyanis a Microsoft szóvivője azt mondta: a Harrison által elmondott részletek csak egy potenciális forgatókönyv, nem a végleges. Várhatóan az E3 után, a megjelenéshez közel tisztázódik majd a helyzet.

Mégiscsak kell internetkapcsolat az Xbox One-hoz