A Valve tegnap kezdte el kiküldeni a 300 tagot számláló bétatesztelő csapatnak a Steam Machine és az újszerű kontroller prototípusát, illetve ezzel egy időben megjelent a publikum számára is a saját készítésű operációs rendszer, a SteamOS.

Ez a Debian 7.1 Wheezy disztribúció alapjaira épülő variáció, mely működésének középpontjában a játékosok igényeinek minél jobb kielégítése áll. A rendszer a Steam valamennyi kedvelt szolgáltatást támogatni fogja majd, de multimédiás képességekkel is rendelkezik, hogy helyt álljon a nappaliban, ha játékokon kívül filmeket szeretnénk nézni vagy zenét akarunk hallgatni.

A hivatalos oldalon részletes leírást találtok a telepítés menetéről, ám fontos tudni, hogy az operációs rendszer még nincs kész: a funkciók egy része hiányzik, a teljes támogatás sem megoldott, illetve a stabilitással is van némi probléma, így a Valve nem is ajánlja a telepítést a kevésbé tájékozott felhasználóknak. Ha viszont készen állsz, akkor csak kattints ide, és már töltheted is a telepítőt.

SteamOS gépigény

  • Processzor: 64 bites Intel vagy AMD processzor
  • Memória: 4 GB RAM
  • Videokártya: NVIDIA grafikus kártya (Ati és Intel támogatás hamarosan)
  • Merevlemez: 500 GB HDD  
  • Egyéb: UEFI boot támogatás és USB port a telepítéshez
Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!