• Megérkezett a második adag szállítmány az új konzolokból az Egyesült Államokba
  • Az összes nagyobb üzlet előtt sorok alakultak ki

Egy új konzol megjelenése általában tömött sorokat szokott jelenteni a boltok előtt, ez a mostani generációváltás azonban rendhagyó volt ilyen szempontból, akkora különbség volt ugyanis a kereslet és a kínálat között, hogy már előrendelésben szinte mindenhol elfogyott az összes PS5 és Xbox Series X.

Akik abban reménykedtek, hogy hálaadás és a Black Friday alkalmából új szállítmányok várhatóak, azok jól spekuláltak, az Egyesült Államokban ugyanis több videojátékos szaküzlet is kapott új gépeket. Igaz, rendkívül limitált mennyiségben csupán, boltonként mindössze pár darabbal, így sokan biztosra mentek, és megkezdődött az ilyenkor szokásos kempingezés.

megkezdodott-a-kempingezes-az-uj-konzolszallitmanyokert-amerikaban.jpg

A tengerentúlon számos riport készült a jelenségről, hiszen alig találni olyan GameStop áruházat, ami előtt ne sorakoztak volna fel néhányan kempingszékekkel. A legtöbb bolt ki is plakátolta, hogy pontosan mennyi konzol érkezett hozzájuk, hogy senki se álljon be feleslegesen a sorba. A kis mennyiség miatt pedig az üzletek is igyekeznek minél többet kihozni az óriási érdeklődésből, így a legtöbb helyen szoftverekkel, kiegészítőkkel és kiterjesztett garanciával egybecsomagolva kínálják a gépeket, több mint 800 dollárért.

Vannak, akik annyira biztosra mentek, hogy már szerda délután beálltak a sor elejére, közel két napot beáldozva annak reményében, hogy végre szert tehetnek egy újgenerációs konzolra. De olyanok is akadtak, akik hatalmas felfújható ágyakkal érkeztek, hogy legalább kényelmesen teljen az éjszakázás.

A héten a Microsoft után a Sony is bejelentette, hogy rekordot döntöttek: az eladott mennyiség tekintetében az eddigi legerősebb premieren vannak túl mindketten. Miután a korábbi csúcsot a PS4 tartotta (amiből két hét alatt 2.1 millió példány fogyott világszerte), ezért ez egyben azt is jelenti, hogy a PS5 minden idők legnagyobb konzolos nyitányát produkálta. A hivatalos számok egyelőre még nem ismertek.