• Új konzolt hoz ki az Atari
  • Az Ataribox az Atari 2600 mása lesz
  • Küllemre a régit idézi, de a belseje modern lesz
  • A részleteket fokozatosan árulják el

A Nintendo tavaly dobta piacra a NES Classic Minit, amely a ’80-as években hódító NES (Nintendo Entertainment System) új változata volt. Modernebb belső, kisebb külső. A siker nem maradt el, úgyhogy a Nintendo a múlt hónapban bejelentette a SNES Mini Classic Editiont is, amely szeptembertől válik megvásárolhatóvá.

Úgy tűnik, a retrovonatra az Atari is fel akar szállni. Már az E3-on említették, hogy jön az új konzoljuk, de egy nyúlfarknyi videón és semmitmondó információkon túl nem sokat tudhattunk meg. Most viszont végre megmutatták az új Atari konzolt, ami valójában egy régi masina újratöltve. Az Ataribox ugyanis nem más, mint az 1977-ben kiadott Atari 2600 (vagy ’82 előtt: Atari Video Computer System – Atari VCS) újragondolt, modernizált változata.

Mint ahogy azt alanti galériánkban is láthatjátok, a konzol fahatású, redőzött küllemével meglehetősen hajaz a 2600-as gépre, de persze csak a külcsín retro, a belbecs már mai. Merthogy tartalmaz HDMI és USB portot, valamint SD-kártyaolvasót is, szóval nem lesz nehéz rákötni egy mai tévére, és a játékok sem kazettáról fognak futni (bár az lenne az igazán retro).

Az Atariboxból két változat jelenik meg, a múltidéző fahatású és egy modernebb fekete, vörös sávval ékesített. Ennél többet viszont jelenleg nem árult el az Atari, körlevelében azt írta, hogy szeretnék a leleplezést helyesen, lépésről lépésre csinálni, úgyhogy a specifikációkról és a megjelenésről, na meg arról, miféle játékok lesznek a konzolhoz, csak később beszélnek.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!