Hiába tért vissza az eredeti Knights of the Old Republic (és a Mass Effect) vezető írója, hiába kapott szárnyra az a pletyka, hogy jöhet egy új KotOR, mivel sajnos valójában nem számíthatunk egy új epizód érkezésére. A Kotaku egyik szerkesztője, Jason Schreier adta hírül a világnak, hogy mégsem érkezik az új Star Wars: Knights of the Old Republic.

Jason szerint már elavult az az információ, hogy a BioWare Austin egy Knights of the Old Republic játékon dolgozik. Elmondása alapján a BioWare Austin tényleg foglakozott egy KotOR prototípussal, de a projekt végül nem kapott zöld utat, így a játék nem áll fejlesztés alatt. A BioWare Austin jelenleg elvileg a BioWare Edmonton csapatával dolgozik az új, Destinyhez hasonló IP-n (ez is csak pelytka), amit talán az E3 idején fognak bejelenteni.

Liam Robertson, a híresztelés elindítója is tisztázott néhány dolgot. Szerinte lehet, hogy tévesen halott néhány információt, valamint nem jegyzet alapján, hanem fejből közölte a pletykában elhangzó dolgokat. Valamint elmondta, hogy szerinte az új KotOR már nem egy aktuális, jelenleg is futó projekt. Valószínűleg azóta már átalakult valami mássá, vagy teljesen elfelejtődött.

knights-of-the-old-republic.jpg