Ha hiszünk a pletykáknak, mostanság elég elfoglalt a BioWare, alig jelent meg a Mass Effect: Andromeda, máris felröppentek a pletykák egy új Dragon Age-játékról, és épp ma hallhattunk az újjászülető Star Wars: Knights of the Old Republicról is. Azt azonban, hogy melyik milyen készültségi fázisban van, csak találgatni lehet, de most itt a legújabb hír, melynek ha hihetünk, akkor az idén sem maradunk új bejelentés nélkül.

A BioWare edmontoni részlege szépen csendben, a legnagyobb titoktartás mellett hegesztette legújabb projektjét, melyet utoljára koncepció formájában az E3 2014 során láthattunk. Most is csak a munkacímét ismerjük, ez (vagy ő?) lenne Dylan, melynek részleteit szintén Liam Robertson szellőztette meg – tőle származik a KotOR pletyka is, úgyhogy hivatalos bejelentésig ezt a hírt is ildomos ekként kezelni – és ha igazak a hírek, az idén leleplezik a játékot.

Robertson beszámolója nem sok részletet árul el, inkább nagy vonalakban mesél, e szerint a “Dylan” lehet akár a végső cím is, mely név mellékesen a főhőshöz köthető. A játék sci-fi témákra építkezik, stílusát tekintve leginkább az “MMO-light” játékokhoz hasonlítható, mint amilyen a Destiny, vagy a The Division is. Méretét tekintve egy óriási projekt, talán a legnagyobb, amibe a BioWare valaha belekezdett, és elkanyarodik a fejlesztőtől már megszokott szerepjátékoktól, inkább akció-kaladként jellemezhető.

Akárhogyan is, a pletyka szerint az idei E3 során bemutatásra kerül a játék, remélhetőleg megjelenési dátummal, és közelebbi részletekkel együtt. Addig is itt a 2014-es videó, melyben röviden mesélnek az atzóta már megjelent Mass Efffectről, és a Dylanről, ez utóbbi 1:22-nél kezdődik.

Ti mire számítotok, mivel rukkol elő a BioWare?