Star Wars: Knights of the Old Republic, Baldur’s Gate, Mass Effect, Jade Empire… Csak néhány nagy cím a Bioware RPG felhozatalából. S azért érintőlegesen kipróbálták magukat másban is, még az akciójátékaik (Mass Effect-trilógia) és az MMO-juk is (Star Wars: The Old Republic) megmaradt a fő vonalon RPG-nek.

Most viszont Andrew Wilsontól megtudtuk, hogy a Bioware teljesen új vizekre evez, a sokszor pletykált, de eddig még nem bejelentett játékuk ugyanis nem RPG lesz, hanem akció-kaland. Továbbá kiderült, hogy új IP lesz, saját univerzumban játszódik, és új karakterekkel mesél el új történetet. A tervek szerint a program 2018-ban fut be, legkésőbb márciusban.

A Bioware sem maradt csendben, a csapat a hivatalos blogon adott ki egy közleményt, amiből kiderült, hogy ebben a titokzatos, 2012 óta fejlesztés alatt álló játékban a barátainkkal együtt játszhatunk izgalmas, új módon – a többi meg ugyanaz, amit Wilson már elmondott, de ebből legalább kiderül, hogy a Bioware megint a multiplayer irányba megy el, mint anno a TOR-ral.

A Mass Effect 3 már inkább volt akciójáték RPG elemekkel, de még itt is hangsúlyos szerepe volt a szerepjátéknak.