• Egy verekedős jelenet közben megsérült Harrison Ford válla
  • Nem tudni, hogy mennyire súlyos a 78 éves színész sebesülése
  • Átütemezik a következő hetek forgatási ütemtervét
  • 2022. július 29-én debütál az Indiana Jones 5

Örömteli pillanatoknak lehettünk szemtanúi az elmúlt hetekben, amikor képek érkeztek az Indiana Jones 5 díszletéről, egy náci vonatról és Indy fiatal dublőréről, valamint a felvétel közben látható Harrison Fordról. A 78 éves amerikai színész olyannyira részt vett a munkálatokban, hogy meg is sérült. A Disney nem közölte, hogy mennyire súlyos az eset, csupán annyit tudunk, hogy egy verekedős jelenet közben esett bántódása a vállának, ami miatt átütemezik a következő hetek gyártási ütemtervét.

Fordnak egyébként nem ez az első sérülése az utóbbi években. Nagy port kavart például, amikor a Star Wars forgatása közben az Ezeréves Sólyom egyik önműködő ajtaja sebesítette meg. Akkor lábát törte, egy 2015-ös balul sikerült repülős leszállás során viszont feje és karja szenvedte meg az esetet. Olyan is előfordult, négy éve, hogy pilótaként tévedésből rossz helyen szállt le, és majdnem elsodorta őt egy utasszállító repülőgép.

harrison-ford-indiana-jones.jpeg
(A kép forrása: Consequence)

A film történetét hétpecsétes titokként őrzik az alkotók, egyelőre a címet sem közölte a stúdió. Mindössze annyit tudunk, hogy alapvetően a hatvanas években játszódik a cselekmény, de feltehetően néhány flashback erejéig visszatérünk majd Az elveszett frigyláda fosztogatóinak cselekményéhez is. Ford mellett igazi nagyágyúk, Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) és Mads Mikkelsen (A vadászat) alakítják a főszereplőket. James Mangold (Az aszfalt királyaiLogan) a rendező, a zenét – a széria összes részének partitúráját jegyző – John Williams szerzi, míg Steven Spielberg a produceri teendőkért felel, illetve részt vesz a kreatív munkában.