Minden idők harmadik legjobb premierjét hozta múlt héten a Nincs hazaút, ezzel tovább duzzasztva a Marvel idei bevételeit. A stúdió filmjeinél azonban régóta megfigyelhető trend, hogy egyes produkciók látogatottsága enyhén bezuhan a nyitóhétvégét követően. Nem így történt a Pókember sorozat friss epizódjának esetében. A legnépszerűbb képregény-széria ismét meghódította a mozikat.

nowayhome.jpg
(A kép forrása: CNET)

Nincs vetélytársa

Nincs kihívója a Nincs hazaútnak: átlépte az egymilliárd dolláros bevételi álomhatárt, és ezzel a Columbia történetének második, míg a pandémia legsikeresebb filmje lett az új Pókember epizód. Mindössze két hét alatt 1,054 milliárd dollár értékben váltottak jegyet a műre, míg az Idegenben 1,132 milliárd dolláros haszonnal zárta a mozis forgalmazási időszakot.

  • A harmadik epizódban Peter Parkert a nyilvános lelepleződés veszélye fenyegeti. Amkor azonban Doctor Strange-hez fordul segítségért, utóbbi túlzottan erős varázslatot választ: nem pusztán a címszereplő kettős identitását törli ki az emberek tudatából, hanem összekuszálja a Multiverzum szálait. Végül egy idő- és térbeli síkra kerülnek a párhuzamos univerzumok rosszfiúi – és talán jótevői is.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Mátrix: Feltámadások

A nemzetközi bemutató továbbra is várat magára, viszont itthon és néhány nagyobb piacon, így Oroszországban és Japánban már látható a Mátrix új epizódja – aminek esetleges folytatásáról nemrég nyilatkozott Lana Wachowski. Messzemenő következtetéseket egyelőre nehéz levonni az adatokból, közel 70 millió dollár gyűlt össze eddig a megváltott jegyekből.

  • Hőseink a kék piruláknak hála nem emlékeznek sem a múltra, sem egymásra. Amikor azonban ismét megkapják a piros tablettát, kilépnek az álomvilágból és harcot indítanak a mesterséges intelligencia paternalista uralma ellen.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok, míg az 1999-es részről írt visszatekintésünk itt található.

1625657982matrix-4-a-revele-lessentiel-et-a-surpris-le-public-1003x570.jpg
(A kép forrása: Gaming Section) 

Hamarosan Magyarországon

Több érdekes film érkezett a mozikba az elmúlt héten, amiknek hazai bemutatójára egyelőre várni kell.

  • 2022. január 27-én kerül nagyvászonra Pedro Almodóvar Párhuzamos anyák c. munkája
  • és 2022. február 24-én debütál a Licorice Pizza.

A spanyol alkotás 5,8 millió, Paul Thomas Anderson rendezése pedig 3,66 millió dolláros bevétellel nyitott.

Ti mit néztetek múlt héten? Terveztek moziba menni még idén?