• A Valve közbelépett a Borderlands 2 kapcsán
  • Túlságosan sok volt a hirtelen jött negatív értékelés a Steam adatlapon
  • Ez a Borderlands 3 Epic Games Store-exkluzivitásának tudható be

Meglehetősen komoly népharagot váltott ki, amikor is a Gearbox Software bejelentette, hogy a Borderlands 3 PC-verziója fél éven keresztül kizárólag az Epic Games Store-ból lesz beszerezhető. Rögtön az első hivatalos hírek után a játékosok betámadták a Steamet, és elkezték negatív értékelésekkel bombázni a Borderlands 2-t és a Borderlands: The Pre-Sequelt.

megvan-a-steam-elso-kitorolt-negativ-velemenybombaja.jpg

Sejthető volt, hogy a Valve nem fogja ezt hagyni - már csak azért sem, mert néhány héttel ezelőtt bejelentették, hogy ha hasonló "review bombing" történik, akkor közbe fognak lépni. Nos, nemrégiben ez megtörtént, méghozzá a Borderlands 2 esetében - ez lett a Steam történetének első játéka, ahol bevezették a "témaidegen értékeléstevékenység" figyelmeztetést. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vásárlói értékelések közül kihagyták az április 3. és 6. között érkezetteket.

"Abnormális mennyiségű olyan értékelés jött, melyek sejtésünk szerint függetlenek annak valószínűségétől, hogy mennyire élveznétek a terméket" - áll a Steam közleményében.

Nem csoda egyébként, hogy a Valve védeni igyekszik a játékot, hiszen a 2012-ben megjelent második rész több mint 92 ezer értékelés alapján eddig a "rendkívül pozitív" kategóriába esett - kár lenne hagyni, hogy a népharag ezt lerontsa.