Hat csapat befejezte a Megyék Csatája League of Legends versenyének csoportköreit, azonban még mindig nem zárult le ez a szakasz. December 7-én extra mérkőzésnapot rendeznek, ahol 17:30-tól ismét felkapcsolják a fényeket Idézők Szurdokában. Először a Vas Megyei Struccok és a Győri Ezüst Páncélosok küzdenek meg a nyugati csoport első helyéért, majd a Budapest Griffek ugorhatnak a tabella élére, ha 2-0-val lerendezik a Komáromi Ezüst Vitézeket. A két Bo2-es szériára már készülnek a játékosok, de addig is tekintsetek vissza az elmúlt fordulóra, ahol eldőlt melyik két csapat jut a rájátszásba a déli és északi csoportokból.

megye-csataja-banner-v3.jpg

Csongrádi Turulok vs. Somogyi Sasok (2-0)

Bár matematikai esélye még volt a Somogyi Sasoknak a második hely megszerzésére, gyorsan szertefoszlottak az álmaik. A Csongrádi Turulok megmutatták az országnak, hogy számolni kell velük az egyenes kieséses szakaszban, egyedüliként az egész mezőnyben sikerült hibátlan mérleggel zárniuk a csoportköröket, így a maximálisan megszerezhető 12 ponttal, veretlenül várhatják a folytatást.

Bács-Kiskun Betyárok vs. Baranyai Bástyák (1-1)

Óriási izgalmakat tartogatott a déli rangadó, ugyanis mindkét csapatnak komoly esélye volt a továbbjutásra. Az odavágón HumbleBee és Fluffy Pengu vezetésével jelentős előnyre tettek szert a Betyárok, amit tudtak menedzselni a mérkőzés középső és végső szakaszában, így megszerezték a győzelmet. A visszavágón szintén jól kezdtek, azonban két harcban elszámolták magukat, ami megpecsételte a sorsukat. Hiába akartak nagyon, nem bírták el fejben ezt a nyomás, így a Bástyák örülhettek az 1-1-nek, ami számukra a csoport második helyét jelentette.

5fcdded818671219179df7be8bb1e01eb8435f2b2ae42.png

Nógrádi Tollas Vitézek vs. Pesti Arany Oroszlánok (2-0)

Győzni jöttek az Arany Oroszlánok, de gyorsan letörték az önbizalmukat a Tollas Vitézek. Frenna ihletett formát fogott ki, de kellett a győzelemhez Túróstészta nagyszerű Volibear játéka. A visszavágón már tét nélkül mentek bele a meccsbe a csapatok, ez meg is látszódott. A Nógrádi Tollas Vitézek ezzel a három ponttal a csoport élére ugrottak, de a Budapesti Griffeknek elég jó esélyeik vannak, hogy elvegyék tőlük ezt a pozíciót.

A mai nap 17:30-tól érkeznek a csoportkörök utolsó összecsapásai, kattintsatok a Megyék Csatája Twitch csatornájára, vagy látogassátok meg a megyekcsataja.hu-t, hogy ne maradjatok le az élő közvetítésről!

mcslol10forduloosszefoglalo.jpg