A Quern: Undying Thoughts egy belső nézetes puzzle-kalandjáték, melynek világa sokat merít Jules Verne (vagy ha jobban tetszik: Verne Gyula) regényeiből és nem titkoltan a MYST sorozatból. Az amúgy is kellemes keveréket tovább elegyítve mágiával és fantasy elemekkel, valamint újrahasznosítható, egymással is összefüggő fejtörőkkel megspékelve egy ígéretes játék képe rajzolódik ki előttünk, a manapság viszonylag hanyagolt zsáner rajongóinak mindenképp érdemes szem előtt tartaniuk, de ha többet szeretnél tudni, a készítőkkel folytatott interjúért erre tessék.

A Quern története szerint az univerzum világok összefüggő láncolata, főhősünk pedig az egyik ilyen világon ragadt, ami egy hatalmas óceánnal körülvett szigetből áll. A szabadulásban, a hely múltjának felfedésében és a rejtélyek megoldásában segítségünkre egy tudós és egy ősi lélek lesz, akik két, egymással ellentétes perspektíva helyességéről igyekeznek meggyőzni minket. A racionalitás és a spiritualitás ütközőzónájába került játékosnak a történet végére döntenie kell, melyik utat látja helyesnek, választása pedig a világ sorsát befolyásolja majd.

A látványra és a zenére már most nem lehet panasz, kíváncsian várjuk mi sül ki belőle, már nem is kell sokat várnunk, hamarosan, november 28-án megjelenik.