• Február 15-én érkezik a Metro Exodus
  • Ennek örömére pedig kaptunk egy trailert, mely összefoglalja, mire is érdemes számítanunk
  • Lényegében egy történet orientált játékot kapunk majd, rengeteg lehetőséggel

Bár a Metro Exodus mostanában leginkább az Epic Store exkluzív címmé válásával került be a hírekbe, azért azt sem szabad elfelejteni, hogy közeledik a játék megjelenési időpontja is. Ennek örömére pedig most a 4A Games kiadott egy igencsak tartalmas trailert, melyben hat percenben összefoglalják, mit is érdemes várnunk a legújabb alkotásuktól.

metro-exodus-zombies-01.jpg

A Metro Exodus története szerint Artyom és néhány bajtársa elindul az Aurora nevű gőzössel felfedezni a nukleáris háború utáni Oroszországot. Maga a sztori egy év alatt játszódik le, így lehetőségünk lesz végigkövetni a táj változásait négy évszakon keresztül: tavasszal kezdünk, ezt követi majd a nyár, az ősz, végül pedig a nukleáris tél.

A készítők szerint egy történet orientált alkotást kapunk majd, ahol hatalmas hangsúlyt helyeztek a szabadságra is. A tájakat szabadon bejárhatjuk, de ezen felül könnyedén alakíthatunk bármilyen kezünk ügyébe került fegyvert is, valamint azt is eldönthetjük, hogy lopakodva, vagy fejjel (és automatára állított fegyverekkel) az ellenségnek rohanva akarunk-e megoldani egy-egy szituációt. A pályákon dinamikusan változnak majd a napszakok, ez pedig a teljes játékmenetre kihat: nappal nagyobb eséllyel botlunk az ellenséges frakciók őrjárataiba, éjszaka viszont merészebbek és vadabbak a mutánsok.

A Metro Exodus február 15-én érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.