A Metro: Last Light elméletileg többjátékos mód nélkül kerül a boltokba, mert a 4A Games inkább a történetre koncentrál, és nem akarja egy félkész, összecsapott multival kiszúrni a játékosok szemét. Ez azonban nem jelenti azt, hogy később sem kapunk multiplayert: egy friss interjúból megtudtuk, hogy egy külön fejlesztett, letölthető játék formájában mégis vadászhatunk egymásra a moszkvai metróalagutakban, sőt, lesznek DLC-k is, mi több, az ukránok a PlayStation 4-et is meghódítják.

Az ukrán ITC Channel a játék kreatív feladatokért felelős igazgatóját, Andrew Prokhorovot kapta mikrofonvégre, aki készséggel árult el egy rakás új információt a májusban érkező FPS-ről. A Last Light multiplayer komponenséhez nem lesz szükség a teljes játékra, külön adják majd ki fél évvel a premiert követően, mint letölthető címet, XBLA-n, Steamen és PSN-en. Lesznek persze DLC-k is, egyelőre ötöt terveznek, melyek a sztorira koncentrálnak, és más-más karakterek bőrébe bújtatják a játékost. Andrew szerint szó sincs kivágott tartalomról; mindegyik DLC a Last Light befejezését követően játszódik, teljesen új történetszálakat gombolyítva fel. Elképzelhető, hogy lesz Season Pass is, de erről egyelőre még nem született döntés. Biztossá vált viszont, hogy PlayStation 4-re is megjelenik a Last Light, méghozzá idén, sőt, az is lehet, hogy a BD-lemezre a Metro 2033-at is ráégetik majd.

Egy bibi van mindössze: az interjút sem a Deep Silver, sem pedig a 4A Games nem erősítette meg, pedig több újságíró is megkereste a két céget ez ügyben. Mindenesetre valószínű, hogy az elhangzottak igazak, legfeljebb a Deep Silver nem egy kósza interjú folyamán akarta elköhinteni az információkat. A PS4-es bejelentés egyébként külön öröm, mert a Metro: Last Light gyönyörű játéknak ígérkezik, aminek legteljesebb pompáját tavasszal csak a legerősebb gépek tulajdonosai élvezhetik majd.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!