A Metro: Redux egy afféle kurtán-furcsán elismert kiadása a Metro-játékoknak. Történt ugyanis egy szivárgás a Metro 2033 és az adatlapunkon szereplő Metro: Last Light PS4-es és Xbox One-os változataival kapcsolatban. Ekkor még kételkedtünk, de aztán a Deep Silver megerősítette az információt: e két játék elkészül az új konzolokra – és talán még PC-re is, sőt, lehetséges, hogy hozzájuk csomagolják a DLC-ket, de hivatalos megerősítés hiányában ez egyelőre még nem száz százalék. Mi több, a Deep Sulver közleményében szerepelt, hogy a kiszivárgott anyagok régi, belső felhasználásra szánt prezentáció részei, szóval ami abban szerepelt, azokat még ne könyveljük el valóságként.

Most végre mozgolódás van a Metro: Redux háza táján, a Metro: Last Light Twitter-oldalán két bejegyzés is érkezett, amely ugyan kicsit gyatra minőségben, de már eme csomagból mutat jeleneteket. Az elsőben látható egy PS4-es DualShock 4 kontroller, valamint két jelenetet az egyik játékból (aki felismeri, melyikből, az kap egy piros pontot), míg a második mozgóképen részben megtekinthető a Metro: Redux logó és a Fraps 60 fps-t mutató jelzése, na meg egy tervrajz a már említett kontrollerről.

Mindezek tetejében a készítők afelől érdeklődtek, hogy mi készen állunk-e, mert ők már teljesen készek, szóval valószínűleg hamarosan számíthatunk egy nagy bejelentésre a Deep Silver és a 4A Games részéről -- először még az E3-ra ígérték, de gondolom senki sem fog durcás lenni, ha nem várnak addig.