• 2D-s verziót készít a Metroid Prime-ból egy rajongói csapat
  • A játékról a napokban tették közzé az első játszható demót

A Metroid Prime sokak szerint nemcsak a Gamecube játékkínálatnak egyik ékköve, hanem a komplett Metroid-széria legkiemelkedőbb darabja is egyben – bárhogy is legyen, az biztos, hogy egy örökérvényű klasszikusról van szó, amely sikeresen ültette át 3D-be és belső nézetbe a Nintendo legendás szériáját. Ezt az ugrást tehetjük meg visszafelé egy rajongói újragondolásnak köszönhetően, mely a Team Scu négyfős csapatánál készül.

metroid-prime-megerkezett-a-rajongoi-2d-s-valtozat-demoja.jpg

A Prime 2D az eredeti, oldalnézetes formában építi fel újból a Metroid Prime világát és játékmenetét, a fejlesztők ugyanakkor hangsúlyozták, hogy főleg az alapkoncepciókat igyekeztek megragadni, majd logikus módon 2D-be ültetni, mintsem egy-az-egyben újraalkotni minden 3D-re kitalált ötletet.

Hogy mit nyújt ilyen formában a Metroid Prime, abba most ti is belekóstolhattok, hiszen közzétettek a készülő játékról egy ingyenes demót. Sietni pedig márcsak azért is érdemes, mert nem tudni, hogy az ilyen téren (is) igencsak szigorú Nintendo meddig nézi a fejlesztők ténykedését jó szemmel – miközben a készülő Metroid Prime 4 kapcsán továbbra is teljes a csend.