• Megmutatta magát a Ring of Elysium
  • Ez a Tencent battle royale játéka, ami korábban Europa néven futott
  • Rengeteg hóval, motoros szánnal, snowboardozással és lavinával jön a játék
  • Mely szeptember 19.-től ingyenesen elérhető a Steamen

Jó ideje nem hallottunk már semmit a Tencent saját battle royale játékáról. Az akkor még Europa néven futó program 2017 novemberében egyszer már megmutatta magát, azonban nem nyerte el a játékosok tetszését maradéktalanul, sokan ugyanis csak egy PUBG koppintást láttak benne. A játék ezután eltűnt a radarról, hogy most egy vadonat új trailerrel térjen vissza, ezúttal már Ring of Elysium néven.

ring-of-elysium-01.jpg

A videót elnézve azonban látható, hogy nem csak a program címét módosították 2017 óta. A legszembetűnőbb változáson talán a környezet ment át: míg az Europa trailerében egy igen átlagos, erdős terepet láthattunk, addig itt már egy havas, hegyes környéket kapunk, ami üdítőként hathat a konkurencia túlnyomórészt zöldellő vagy sivatagos pályái után. Szintén érdekesség, hogy a Ring of Elysium, szemben a legtöbb battle royale játékkal, megpróbálja megmagyarázni, miért is megy az utolsó emberig tartó öldöklés. A történet szerint egy csoportnyi turista fennragadt a Mt. Dione hegyen a környéken is extrém hidegnek számító időjárás miatt, az értük küldött egyetlen mentőhelikopteren pedig csak négy ülés van. Innentől kezdve pedig egyszerű a képlet, aki élni akar, annak előbb túlélőtársaival kell leszámolnia a helyekért.

ring-of-elysium-02.jpg

A négy ülés már önmagában is érdekes adalék, hiszen ez azt mutatja, hogy nem feltétlen csak egy győztese lehet egy meccsnek, de más izgalmas részletek is akadnak. Például a Ring of Elysiumban nem csak más játékosokkal, hanem a természet erőivel is meg kell majd küzdenünk: a fejlesztők a lavinákat és a váratlan hóviharokat emelték ki, mint életünk fő megkeserítőit. Ami a fegyvereket illeti, ezekből összesen három lehet majd nálunk, és minden fegyverhez egyből két szkópot is rendelhetünk majd, és szabadon váltogathatunk ezek között.

A Ring of Elysium mögött a Tencent stúdiója, az Aurora áll, a program pedig ennek a stúdiónak a saját motorját, a Quicksilver X-t használja. A trailer szerint a játék szeptember 19-től ingyenesen elérhető a Steamen.