A Microsoft termékmenedzsment és tervezés részlegének igazgatója, Albert Penello a Wirednek adott interjúban elmondta, ami lassan már körvonalazódik – mégpedig nem lesznek a konzolok generációi közt szakadékok. Ő inkább úgy gondol az Xbox jövőjére, hogy annak középpontjában a játékok állnak, nem pedig maga a konzol.

Penello elmondása szerint az Xbox One X nem feltétlenül azért készült, hogy mindenki most azonnal váltson, hanem sokkal inkább azzal a célzattal, hogy legyen egy szélesebb termékpaletta, amiből válogathat a vásárló.

“Nem állítom, hogy a konzolgenerációk eltűnnek egyik napról a másikra, de a mostani nemzedék után a szoftvereket figyelembe véve, ebbe az irányba haladunk. Azt szeretnénk, hogy inkább a tartalom számítson, ne pedig maga a készülék. Nem hiszem, hogy a konzolgenerációk léte egészséges az ipar, vagy éppen a felhasználók számára.” - fejti ki az igazgató.

Ennek a filozfiának része a visszafele-kompatibilitás és a keresztplatform címek is, mellyel a PC-k játékosaihoz hasonlóan az Xbox célja is az, hogy a már meglévő szoftvereinket egyik eszközről a másikra hordozhassuk. És hogy miért is rossz a konzolgenerációk megléte az iparnak és a felhasználóknak? A válasz egyszerű: a HD remasterek újra eladásával más ötletek elől veszik el az időt, nekünk meg óhatatlanul az az érzésünk támad, hogy csak azért fizetünk újra egy címért, mert a régi “egy másik dobozban maradt a költözésnél”.

Ti egyetértetek a Microsoft hozzáállásával?

xbox-one-x.jpg