Pár hónapos rendszerességgel előkerül, hogy valaki Halo mozifilmet fog készíteni: a projekttel már minden valamire való rendezőt hírbe hoztak -- legutóbb például Ridley Scottról hallhattuk, hogy nekifogott a munkának. Nos, sajnos ebből sem lesz semmi, a Microsoft ugyanis ma tiszta vizet öntve a pohárba cáfolta az egészet.

„A Halo-franchise sok mindent magába foglal, többek között játékokat, akciófigurákat és regényeket. Mint mindig, most is egyszerre több projekten dolgozunk, amelyekkel lehetőségünk van bővíteni a közönséget, ahogy tettük ezt annak idején a Halo Legendsszel és a Halo: Forward Unto Dawnnal. A továbbiakban is azon leszünk, hogy a Halo-történetet innovatív csatornákon keresztül szőjük tovább, de jelenleg nincsenek terveink arra vonatkozóan, hogy egy mozifilmet készítsünk.”

Erről ennyit, de persze mindezen nem szabad túlságosan meglepődni vagy búslakodni, hiszen nem ez az első alkalom, mikor egy frissen felröppent Halo-pletykát villámgyorsan lecsapott a Microsoft -- illetve tartsuk mindig észben az ilyen típusú híreknél, hogy a filmiparról beszélünk, amiben nem sok kell egy, később teljesen hamisnak bizonyuló szóbeszéd beindításához. 

halo-master-chief.jpg