Azt már bztosan tudjuk, hogy a Middle-earth: Shadow of War egyrészt ott folytatja a történetet, ahol az előző rész letette a fonalat, sőt, még az is elképzelhető, hogy importálhatjuk mentéseinket is. Annyi viszont bizonyos, hogy jóval kiterjedtebb lesz a bejárható terület és változatosabb környékeken kalandozhatunk majd, ikonikus helyszíneket meglátogatva a Hobbit és a Gyűrűk Ura trilógiája közötti időszakot feldolgoző játékban.

De nem csak a két mű közötti időszak tátong befoltozatlan lyukként, számos helyen akad még fehér folt, ilyen például a félelmetes Kilencek, a Nazgûl, avagy a Gyűrűlidércek története. A kilenc emberi király - kik később Szauron legfőbb hadnagyai lesznek - közül csupán kettőről rendelkezünk információval Tolkien tollából: csupán vezetőjük, az angmari boszorkánykirály történetét ismerjük, valamint jobbkezét, név szerint Khamûlt említi az író. Bőven van lehetőség tehát a maradék hét balsorsú uralkodó történetének kibontására és karakterének megformálására.

A Middle-earth: Shadow of Mordor részben éppen erre épít, és nem meglepő módon megteszi főellenségeknek a Gyűrűlidérceket, melyek mindegyike saját történettel, küzdőstílussal rendelkezik majd, akár egyesével, akár csapatostul gyűlik meg velük a bajunk. De kapunk még okos trollokat, az Olog-Hai képében, ők az elit elitje, a krémek krémje, és a megreformált nemezis-rendszer újdonsült tagjai lesznek, de amiről még nem esett szó, hogy láthattunk még egy Balrogot is...

middle-earth-shadow-of-war-hotstuff.jpg