• A Forthog Orc-Slayer DLC Mike Forgey fejlesztő emlékére készült
  • A Warner a DLC-ből befolyt profitot a családnak akarta adni
  • A rajongók felháborodása miatt végül visszakozott
  • A családnak adománygyűjtést szervez, a DLC-t pedig ingyenessé teszi

Mike „Forthog” Forgey a Middle-earth: Shadow of War egyik fejlesztője volt, aki sajnos még a játék befejezése előtt elhunyt. Emlékére a Monolith elkészítette a Forthog Orc-Slayer DLC-t, amit 3,5 dollárért, azaz nagyjából 1000 forintért szerettek volna értékesíteni, hogy aztán a befolyó pénzt december 31-én eljuttassák a család részére.

A tény, hogy a Warner Bros pénzt kér egy DLC-ért, amit  egy ember emlékére hozott létre, leverte az ékszíjat a játékosoknál, és hiába mondták el később újra, hogy se a kiadó, se a Monolith nem fog egy petákot sem látni a pénzből, a kedélyek nem csillapodtak. Szóval végül kénytelenek voltak úgy dönteni, hogy a DLC-t ingyenessé teszik.

„Csak, hogy tisztázzuk: mindig is az volt a szándékunk, hogy a DLC-ből világszerte befolyt profitot a Forgey családnak adjuk” – írták a Warner blogján. „Rájöttünk, hogy a DLC felhasználása arra, hogy anyagilag támogassuk a családot és megemlékezzünk Michael Forgeyról, nem volt jó ötlet. Elnézést kérünk a rajongóktól és a Forgey családtól a félreértésekért, amiket ez szült.

Hogy teljesíthessük eredeti céljainkat és egyértelműsítsük a dolgot a közösség számára, a Warner Bros. Interactive Entertainment közvetlen adományozást szervez a Forgey családnak, míg a DLC-t ingyenesen letölthetővé tesszük a Middle-earth: Shadow of War tulajdonosainak.

forthog-the-orc-slayer.jpg