• Folyamatosan nő a PUBG-játékosok elégedetlensége
  • A játékosok száma a béta programban volt utoljára ennyire alacsony
  • Egyre több streamer távozik a rengeteg bug miatt

Bár a PUBG folyamatosan bővül új tartalmakkal és funkciókkal, ez önmagában még nem jelenti azt, hogy minden rendben a battle royale műfaj úttörőjének háza táján, a közösség ugyanis mindeközben elégedetlenebb, mint valaha. A Season 6 rengeteg új hibát hozott elő, ez pedig végképp kihúzta a gyufát a játékosoknál.

A PUBG Redditen jelenleg a legtöbb upvote-tal rendelkező bejegyzés egy olyan poszt, amiben az egyik nem éppen elégedett felhasználó elküldi melegebb éghajlatra a Bluehole-t, amiért oda juttatta a játékot, ahol most van. Ehhez pedig a Steam Charts számait használta illusztrációnak, melyek szintén beszédesek, miután januárban már csak 275 ezer volt az átlagos játékosszám, ami önmagában nézve ugyan még mindig magas, kontextusba helyezve azonban teljesen más megvilágításba kerül. Egy éve például még félmillióan voltak egyszerre a szervereken átlagban, az elmúlt 30 nap 257 ezres átlagánál alacsonyabb pedig legutóbb 2017 nyarán volt, amikor még az early access béta tartott.

millio-bug-zuhano-jatekosszam-tavozo-streamerek-egyre-nagyobb-bajban-a-pubg.jpg

Ami végképp aggodalomra adhat okot, az az, hogy a közösség első számú szóvivői, vagyis a streamerek közül is egyre többen fordulnak el a PUBG-től. ChocoTaco például kerek perec kijelentette, hogy amint kijön a Call of Duty új battle royale módja, szünetet fog tartani, annyira elege van már a PUBG-ből.

Azt persze túlzás lenne állítani, hogy ennyi volt, a tündöklés után eljött a bukás ideje a PUBG számára. Mindenesetre ilyen nehéz helyzetben még soha nem volt a Bluehole online shootere, legyen szó az általános megítélésről vagy a játékosszámról, így nem lesz könnyű megállítani a zuhanást.

Támogasd te is a PC Gurut!