• A Grand Theft Auto 5 a legsikeresebb szórakoztatóipari termék
  • Bevételével még a legsikeresebb filmeket is bőven lenyomta

Már a Grand Theft Auto 5 megjelenésének pillanatában nem volt kérdéses, hogy sikerjáték lesz, hiszen az első három nap leforgása alatt egy milliárd dollárt termelt. Öt évvel később pedig már mindennél nagyobbra nőtte ki magát.

A mai napig 90 millió példány talált gazdára a különböző platformokon és végleges árcsökkentésen nem esett át, csak időszakos leárazásokat kapott. A folyamatosan frissülő online-szegmens mellett ez is közreműködött abban, hogy mostanra kellő magabiztossággal ki lehessen jelenteni, hogy a legnagyobb bevételt termelő szórakoztatóipari termék vált belőle.

A 265 millió dolláros költségvetéssel készült játék a becslések szerint a mai napig mintegy 6 milliárd dollárt (!) hozott a Rockstar konyhájára, ezzel a minden idők legnagyobb bevételét termelő filmjének címével büszkélkedő James Cameron-féle Avatarra is ráduplázott.

Már csak az a kérdés, hogy rá tud-e duplázni a Rockstar az október 26-án megjelenő Red Dead Redemption 2-vel, mely hasonló online módot és támogatást kap majd, vagy az elkerülhetetlen, de ki-tudja-mikor-érkező Grand Theft Auto 6-tal.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!