• Rengeteg infó látott napvilágot a Red Dead Redemption 2-ről
  • Az RDR2 Online számos tekintetben a GTA Online-ra hajaz majd, de lesz Battle Royale játékmód is
  • Kapunk egy társalkalmazást is a játékhoz hamarosan
  • Rengeteg melléktevékenység vár ránk
  • A küldetések végkimenetelét döntéseink befolyásolják
  • Lesz belső nézet is

A Trusted Reviews birtokába még nyáron jutottak azok a dokumentumok, melyek az eddigi legnagyobb Red Dead Redemption 2 szivárgásnak néztek ki. Mostanra már egy részüket alátámasztották a játékról azóta kiadott anyagok, ezért hihetőbbek a benne levő állítások is. És hogy mik ezek?

A főszereplő Arthur Morgan (felül), a másik Dutch Van Der Linde (alul), a Dutch banda vezetője. Bal oldalt a Rockstar kiadott anyaga, jobb oldalt a kiszivárgott kép mindkét esetben.

rdr2-leak-1.jpg

rdr-2-leak-2jpg.jpg

Online

Ezek alapján elképzelhető, hogy a többi, a dokumentumban található állítás is igaz, ezek szerint a Red Dead Redemption 2 Online része a Battle Royale, Revive and Survive, és Mony Grab játékmódokat is tartalmazni fogja megjelenéskor. Az egyelőre ismeretlen, hogy a Battle Royale hasonlatos lesz-e a PUBG játékmechanikáihoz, de nem lennénk meglepődve, ha igen. A Revive and Survive során két csapat mérkőzik, és csak rövid idő van a csapattársak felélesztésére, mielőtt kiesnek a meccsből. A Money Grab pedig afféle Capture the Flag, csak itt pénzeszsákokért megy a küzdelem.

A RDR 2 Online számos területen hasonlítani fog a GTA Online-ra, vagyis szabadon bejárhatjuk az egész pályát, jutalom ellenében pedig napi kihívásokat teljesíthetünk majd, de horgászhatunk, bányászhatunk, vagy akár pásztorkodhatunk is.

Visszatérnek az ingatlanok is, csak itt sátrak formájában, melyeket később fejlesztgethetünk is. Ezúttal azonban NPC-k adják a küldetéseket, és náluk vásárolhatunk felszerelést is. És nem maradhat ki a társalkalmazás sem, mellnek nem csak a közösségi elemek, hanem egy póker minijáték is része lesz.

Egyjátékos mód

Számos helyszínt fedezhetünk fel, köztük Ridgewood és Armadillo városkáit is, ahol számos kereskedőnél, akár használtpiacon is, vagy szerencsejátékra verhetjük el a pénzünket. A világban „élő” NPC-k pedig a napszaknak megfelelően jönnek-mennek és teszik a dolgukat.

Bányakocsik, kézikocsik és lovaskocsik is részei a „járműparknak”, ezek különféle kivitelben lesznek fellelhetőek, (páncélozottabb, gyorsabb), de nem tudni, mennyire lesznek testreszabhatók. Természetesen lesz vasút is, amit használhatunk közlekedésre, és az egész szerelvényt bejárhatjuk, és akár utastársainkkal is szóba elegyedhetünk.

Az online részhez hasonlóan itt is számos kihívás és melléktevékenység vár ránk, melyek közül a horgászat igen részletesen kidolgozott, különféle úszók, horgok és csalik is vásárolhatók. Attól függően, hogy éppen milyen halra kívánunk menni, érdemes lesz ezeket cserélgetni.

Akárcsak a Grand Theft Auto 5-ben, így itt is lehetőségünk lesz akár az egész játékot belső nézetből végigjátszani, és visszatér az Eagle Eye is. Valamint a GTA Strangers and Freaks, véletlenszerűen dobált küldetéseihez, eseményeihez hasonló itt is akad.

De ami igazán jól hangzik, hogy attól függően, miként cselekszünk és döntünk egy-egy küldetés során, annak többféle befejezése is akadhat és ez cserébe kihathat megítélésünkre. Mondanunk sem kell, hogy a körözöttségi szint itt is visszaköszön,

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!