• Eddig 429 millió dollár bevételt termelt a Pikachu, a detektív
  • A legsikeresebb videojáték-film, a Warcraft 433 millió dollárt hozott

A Pokémon Go továbbra is szárnyal, ahogy arról ma reggel már olvashattatok, és úgy tűnik, hogy a Nintendo zsebszörnyei más területeken sem okoznak csalódást: a Box Office Mojo adatai szerint a Detective Pikachu - vagy ahogy nálunk futott: Pikachu, a detektív (kritika itt) - összbevételei átlépték a 429 millió dollárt.

Hogy miért fontos mérföldkő ez? Azért, mert ezzel sikerült átugrani a Dwayne Johnson főszereplésével készült, tavaly mozikba került Rampage bevételeit, amely ezidáig a második volt a rangsorban. Ráadásul az első hely sincs már messze...

minden-idok-legsikeresebb-videojatek-filmje-lehet-a-detective-pikachu.jpg

A mozis bevételeket tekintve a 2016-os Warcraft csöcsül a trónon, amely 433 millió dollárt hozott anno (elsősorban a nagyon előkelő kínai fogadtatásnak köszönhetően), vagyis Pikachunak további 4 millióra lenne szüksége ahhoz, hogy ez meglegyen. Szoros verseny lesz, hiszen már csak heti párszázezer dollárt hoz a film globálisan, a mozis forgalmazás pedig nem tart örökké - per pillanat nehéz megmondani, hogy sikerülhet-e az előzés.

Ami a többi sikeres (vagy legalábbis magas bevételeket hozó) videojáték-feldolgozást illeti: a lista élén olyan filmeket találunk még, mint az éppen a napokban szóba került Prince of Persia: Az idő homokja ($336 millió), a Lara Croft: Tomb Raider ($274 millió) vagy az Assassin's Creed ($240 millió).