Ha a felvezetőben fennálló helyzettel szembesültél már te is, akkor tudod, hogy nem csak a HDMI kábelek tévével való összekötözgetése egy rémálom, hanem mindegyik mellé egy saját kontroller is dukál. Ha meg nem egyedül szórakoznánk, akkor a szám egyből sokszorosára ugrik, még inkább súlyosbítva az amúgy sem szívderítő a helyzetet. Ennek a helyzetnek szeretne véget vetni a kanadai Digital Depth, projektjük már most sikeresen vette a Kickstarteres gyűjtést.

Azonban még nem késő beszállni, a cikk írásakor még 39 nap van hátra, ha az elsők közt szeretnénk beszerezni egyet, most 100 kanadai dollárért megtehetjük - persze akadnak olcsóbb, csak vezetékes verziók is, ha nem akarnánk tényleg mindent ezzel irányítani.

“Egy kontroller mind fölött, egy kontroller kell nekem, egy kontroller mindenhez, mert átesek a kábeleken” - valami ilyesmi járhatott a fejében az All Controller megálmodóinak. Szerkezetük az előzetes információk és a közkéze adott prototípus láttán igen ígéretesnek tűnik. A megjelenésében leginkább az Xbox One irányítójára hajazó kütyü nem véletlenül kapta nevét: PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, PC, Mac, iOS, és Android rendszerekkel is megérteti magát.

Mobilokkal bluetoothon, minden más eszközzel USB csatlakozón (kábelen vagy vezeték nélkül) csatlakozik, és teljesen testreszabható - a jostick holtterének és érzékenységének beállítása, akár időérzékeny makrók felprogramozása sem akadály, sőt a kontroller-támogatás nélküli játékokat is irányíthatjuk, a konfigurálható billentyűzet-emulációnak hála. Persze a prototípusnak akadnak még problémái: például manuálisan kell kikapcsolni vagy amíg a menüként szolgáló LCD kijelző működik, mást nem lehet használni. Ennek ellenére kíváncsian várjuk a jövő májusi megjelenést.

all-controller-by-digital-depth-01.jpg