Nos, ezek után mindenki örömére április 16-án jelenik meg a Trackmania: Nations Forever, ami egy kibővített folytatása lesz elődjének. Marad az egyetlen játszható környezet (ez ugyebár a stadionos), de a 35 teljesen új és különböző nehézségű pálya remekül hangzik, ráadásul jól begyakorolhatjuk őket a program szólómódjában. Persze a játékhoz csatolt, még inkább felhasználóbarát pályaszerkesztővel sok-sok minőségi rajongói tartalmat jósolhatunk, hiszen az előző részhez is számtalan zseniális terep készült.

Mindörökké Trackmania!Mindörökké Trackmania!Mindörökké Trackmania!

A sorozatnak létezik pénzért megvásárolható dobozos verziója is - ezt United alcímen ismerjük -, ám vásárlói elkülönítve multizgattak - mostanáig. Az új részben ugyanis az ingyenes verzió játékosai végre összemérhetik tudásukat fizetős társaikkal, persze csak a „stadionos környezetben” készült pályákon. Ezt úgy oldják meg a fejlesztők, hogy a Trackmania: Unitedhez kiadnak egy kiegészítést, amely frissíti, illetve kompatibilissé teszi az ingyenes verzióval, és megannyi új tartalommal, pályával és pályaelemmel bővíti az alapjátékot. A legtöbb újítás a közösségépítési szempontok bűvöletében készült, ugyanis a játékosok egymással való kommunikációs lehetőségeit is jelentősen kibővítették és átalakították, így például e-mailen vagy MSN-en keresztül is kihívhatjuk a másikat egy küzdelemre – többek között.

A grafika is kapott némi ráncfelvarrást, de nem ezen volt a hangsúly az új rész elkészítésénél, ami nem is gond, hiszen relatíve alacsony gépigény mellett is szépen nézett ki a játék. Várjuk hát szeretettel a Trackmania: Nations Forever érkeztét, és április 16-án természetesen tőlünk is letölthetitek majd, ha valóban megjelenik. Addig pedig íme egy kis kedvcsináló videó: