A Minecraft készítője, a Mojang csapata számos érdekes dolgot jelentett be saját találkozóján, a MineCon Earth-ön a játékkal kapcsolatban, de kétséget kizáróan a legnagyobb bejelentés volt, hogy mi nem lesz. Még. Ugyanis a várva várt, hatalmas grafikai javítócsomagot és a keresztplatformos Switch multiplayert elhalasztották 2018-ra. Részletekbe ugyan nem bocsátkoztak a miértek kapcsán, de annyit azért elárultak, hogy szimplán azért halasztják a megjelenést, mert egyik sincs készen.

Jön viszont a víz és víz alatti részek alapos átdolgozása. Megjelennek a  vízzel kapcsolatos fizikai szabályok -  például a felhajtóerő -, illetve a játék új élőlényeket és új fegyverek kap: az egyik a háromágú szigony lesz. Mindez a The Aquatic Update névre hallgat és bár jól hangzik, de megjelenési dátum még ehhez sem áll rendelkezésre.

Valószínűleg nem fog katasztrófát okozni a késés rajongói körökben, de az, hogy két ennyire várt fejlesztést is elnapolnak - nem is kicsit - arról árulkodik, hogy a szóban forgó projektek igen csak ambíciózusak lesznek. Nyilván sok időt vesz igénybe, hiszen a játék kezd túlnőni eredeti határain. De majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok.

minecraft-aquatic-update.jpg