Idén augusztusban PS4-re is megjelenik a Minecraft, s naná, hogy az átirat kihasználja a majd a konzol bizonyos egyedi adottságait, konkrétan a kontroller érintésérzékeny felületét, amit majd a menüben történő navigációra és a tárgyak elkészítésére tudunk majd használni, ha úgy tartja a kedvünk, valamint minden közösségi funkció is használható lesz.

A fejlesztők ezenkívül elmondták, hogy a PS4-es változat kereken 36-szor nagyobb lesz, mint a PS3-as, s lehetőség lesz arra, hogy a mentésfájljainkat átvigyük az új gépre, így a nagyobb, tágasabb világban építhetjük tovább a birodalmunkat, anélkül, hogy aggódnunk kellene, hogy bármi is elvész. Sony-exkluzív letölthető tartalmakat is kapunk: egy rakás trófeát és egy nyolcfős multiplayer módot, amiből négyen egyetlen konzolon játszhatnak osztott képernyőn.

A Playstation 4 Edition ráadásul olcsóbb lesz azoknak, akiknek már megvan a Playstation 3 Edition. A „nextgen” verzióra történő váltás egy kisebb összegért megvalósítható azok számára, akik digitálisan vették meg a játékot, a PSN profiljukat pedig átvitték a PS4-re -- a Sony, a Mojang és a 4J tervezi, hogy a dobozos változatra is vonatkozzon ez, de az elmondásuk szerint trükkösebb a dolog, mint várták, szóval ez még nem biztos.