Nem hiszem, hogy sok honfitársam jutott volna ki –- ahogyan én sem -– San Diegóba, a grandiózus képregénytalálkozóra, amit csak úgy emlegetnek, hogy Comic-Con. A megannyi képregénykiadó mellett számos játékkiadó cég is képviseltette magát. Ott volt a Sony, a Capcom és az EA is.

Ha már az EA-nél tartunk, a cég a rendezvényre látogatóknak egy rövid kis füzetecskét adott, hogy legyen mivel elütni az időt, amíg a hosszú sorokban állnak, hogy kipróbáljanak egy kiállított játékot. A csupán hét oldalas kiadvány ízelítőt ad a Mirror’s Edge képregényekből, amik novemberben indulnak el teljes lendülettel, és amikről csak remélhetjük, hogy Magyarországra is eljutnak. A képregények a DC Comics kiadásában fognak megjelenni, és hat miniepizódban mesélik el főhősünk, Faith háttértörténetét -- ez az első rész.

Mirror's Edge képregényMirror's Edge képregényMirror's Edge képregény

Mirror's Edge képregényMirror's Edge képregényMirror's Edge képregény

Mirror's Edge képregény

A képeken látható rajzokért Matthew Dow Smith a felelős. Az amerikai képregényművész készített már rajzokat a Hellboy: Box Full of Evil című kötetéhez, de ő rajzolta a Supernatural: Origins képregényeket is, amik az általam nagyon kedvelt Odaát sorozat előtörténetét mesélik el. A képregény története, csak úgy mint a játék sztorija, Rhianna Pratchett munkája.