Még tavaly májusban perelte be a NovaLogic az Activisiont, mert szerintük a kiadó jogtalanul használta a Call of Duty: Modern Warfare 3-ban a Delta Force nevet és emblémát. Ezeket ugyanis ők az 1998-ban kiadott Delta Force játékuk idején levédették, méghozzá azon az alapon, hogy az amerikai különleges alakulat hivatalos neve 1st Special Forces Operational Detachment-Delta.

Nos, azért még az Egyesült Államokban sem lehet mindenből könnyű pénzt csinálni, főleg, ha egy kis fejlesztőstúdió akar megfejni olyan nagy kiadócéget, mint az Activision, aminek minden bizonnyal különbejáratú, öltönyös, tollforgató Delta Force-a van. Így hát nem is csoda, hogy a bíróság az Activision javára döntött, mondván, ez a kifejezés túl populáris ahhoz, hogy le lehessen védeni.

„Mivel a Delta Force frázisnak és szimbólumnak létezik elfogadott és jól ismert elsődleges és másodlagos jelentése, ami nem kapcsolódik a felpereshez, vagyis ezek előbb keletkeztek, mint a felperes bejegyzett védjegyei, nagyon valószínűtlen, hogy megtévesztenék a fogyasztókat” -- fogalmazott ítéletében Walter bíró.

A sors iróniája, hogy a NovaLogic vereségéhez részben pont az a tény járult hozzá, amivel ők indokolták a jogsértést, azaz az Egyesült Államok hadserege nem használja hivatalosan a Delta Force nevet.

Modern Warfare 3: nem a NovaLogic tulajdona a Delta Force

Ha Chuck Norris vinné perre az ügyet.

Call of Duty: Modern Warfare 3 -- Megjelenés: 2011. november. 08. (PC, Xbox 360, Playstation 3) -- Gépigény: CPU: 2 magos / 1800 MHz, RAM: 2048 MB, VGA: SM 3.0 / 256 MB, HDD: 16 GB