A Capcom már 2017-ben bejelentette, hogy Nintendo Switchre is elhozza a Monster Hunter élmény. Ennek eredménye lett a Monster Hunter XX (Double Cross), ami a Monster Hunter X kibővített verziójaként szolgált. Utóbbi az Egyesült Államokban a Monster Hunter Generations nevet viselte. A Monster Hunter XX eddig nem jelent meg nyugaton, nyár végén azonban megérkezik, augusztus 28-án kerül a boltokba Generations Ultimate alcímmel. Azonban a Nintendo Switchen nem a PS4 Monster Hunter World folyékony játékélményét fogja adni, hanem egy klasszikusabb játékmenetet, ami inkább a rajongóknak ajánlható jó szívvel, nem a sorozatba frissen belépőknek. A Capcom így ír az új felvonásról:

"A vadászok a sorozat legszélesebb szörnykínálatával nézhetnek szembe ebben a nosztalgikus visszatekintésben, ami bemutatja a sorozat kezdetét és annak fejlődését. Légy vadász, és győzz le hatalmas szörnyeket ebben az adrenalindús kalandban. A küldetések teljesítése értékes nyersanyagokat ad, amikkel fegyvereket lehet építeni vagy azokat díszíteni. A vadászoknak az útjuk során meg kell védeniük a játék faluit négy nagy ellenféltől (Fated Four), és egy új, még náluknál is veszélyesebb sárkánytól."

A Monster Hunter Generations Ultimate kint lesz az E3-on, de addig is nézzétek meg az alábbi trailert, és mondjátok el, hogy tetszik.