A Monster Hunter: World még csak nemrég jelent meg, de már így is a Capcom egyik legsikeresebb játéka, melyből 3 nap alatt 5 milliót szállítottak le a viszonteladóknak, azóta pedig már a kiadó leggyorsabban fogyó játékának címét is megszerezte. Jelenleg PS4-re és Xbox One-ra jelent meg, ősszel pedig érkezik a PC-s verzió is, Switch-en viszont, akármennyire is várták, egyelőre nem elérhető.

Mivel a Monster Hunter sorozat első nyugati sikereit a Nintendo platformjainak köszönhette, ezért a rajongók közül sokan reménykedtek egy Switch-es verzió érkezésében, ez azonban eddig elmaradt. Haruhiro Tsujimoto, a Capcom elnöke, szerint mindez annak köszönhető, hogy amikor elkezdték a játék fejlesztését, még semmit nem lehetett tudni a Switch-ről. Így a Monster Hunter: World készítése során a PS4, az Xbox One és a PC képességeit vették alapul, egy esetleges Switch-re szánt verzió esetén pedig igazodni kéne a konzol speciális hardveréhez, ami egy igen komoly feladat lenne.

Azonban nincs még minden veszve, hiszen Tsujimoto azt is jelezte, hogy ez nem egy végleges döntés. Elmondása szerint látják, hogy lenne igény egy Switch-es verzióra is, ezért mindenképp meg fogják fontolni egy ilyen port elkészítését.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!