A múlt héten jelent meg PC-re a Monster Hunter: World, amely máris rekordot állított be az idei steames játékok sorában. Merthogy egyidejűleg 239 779-en játszottak vele, így ez lett 2018 legjobban nyitó címe a Steamen, és egyben a Capcom legjobban startolt játéka is. De ez a rekord már a múlté, mert a Monster Hunter: World megdöntötte.

A hétvégén ugyanis 329 333 játékos indult szörnyekre vadászni, vagyis majdnem százezer plusz ember vetette rá magát a programra egyidejűleg a korábbi rekordhoz képest. Ennek valószínűleg a Capcom is nagyon örül, mert ez azt jelenti, hogy rengetegen megvásárolták a játékot.

Hogy pontosan mennyi kelt el a Monster Hunter: Worldből, azt nem tudni, de a megújulások miatt mára már közel sem megbízható SteamSpy becslése szerint nagyjából 2 és 5 millió példány között lehet az eladások száma. A ResetEra fórum egyik felhasználója szerint a SteamSpy prémium szolgáltatása valamivel pontosabb számot mond, aszerint 2 030 000 körül járhatnak az eladások. Akárhogy is, az látható, hogy a Capcom játéka nem csak konzolokon, de PC-n is hódít.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!