• A Mortal Kombat 11 talán a széria legbrutálisabb része
  • A fejlesztők valódi haláleseteket tanulmányoztak a brutális jelenetek elkészítéséhez
  • Ez komolyan megviselte őket

Az erős rajtott vett Mortal Kombat 11 elődeihez hasonlóan rendkívül véres, brutális játék, nem való gyenge idegzetű embereknek, az fix. Elvégre mégis csak közelről nézhetjük végig, hogyan tépik le valaki fejét egy rajta átdöfött késsel, gerincoszlopostul. Sajnos azonban a játékosokkal ellentétben a fejlesztőknek nem feltétlen van választása, így a program készítése közben nekik az ilyesmit több ízben is végig kellett nézniük, hiszen egy fizetős munka mellől senki sem szívesen áll fel csak úgy.

Ami még a kisebbik rossz. A nagyobbik az, hogy eme kivégzések érdekében a NetherRealm dolgozói valódi haláleseteket tanulmányoztak. Egy nevét elhallgató fejlesztő a Kotakunak árulta el, milyen légkör uralkodott egy időben a stúdiónál. „Mentél az irodádba, és közben láttad, hogy egy srác a Youtube-on akasztást néz, egy másik gyilkosság áldozatainak képeit nézegeti, valaki meg tehenek lemészárlását nézi videón.”

Egy hónap után ezek a képek és videók természetesen megtették a hatásukat, és az illetőnek egyre élénkebb és durvább álmai lettek. Mi több, egy idő után már aludni sem akart, napokig fent volt, csak azért, hogy elkerülje az álmokat. Végül elment egy terapeutához, aki poszttraumás stressz szindrómát diagnosztizált nála, amit a Mortal Kombat 11-en történő munka okozott.

Nem csak az, hogy képkockáról képkockára kellett az erőszakos jelenetek animációit megalkotnia, hanem az is, hogy az egész munkakörnyezete ezzel volt tele, erőszakkal és az azokat tanulmányozó emberekkel, akik nyilván sokat beszéltek minderről.

Mint később megtudta, több munkatársát is megviselték a fejlesztés eme folyamatai. Úgy gondolja, hogy a fejlesztőknek el kell kezdenie gondolkodni eme probléma megoldásán, mert szerinte az elkerülhetetlen, hogy az emberek emiatt kiégjenek vagy már ártalmasan közönyössé váljanak az erőszakra – és ezek még a jobbik dolgok. Szerinte már az is sokat számítana, ha a munkatársak kibeszélnék mindezt egymás közt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!