...hiszen a The Easy Company alapítói nyolc évet húztak le Csehország első számú stúdiójában, az Illusion Softworks műhelyében, nevükhöz fűződik a legendás Hidden and Dangerous két része és azok kiegészítője, de a Mafia létrehozásában is részt vettek. Most a srácok új csapatot alakítottak, hogy látványos és okos játékokat hozzanak létre saját erőből.

MOTORM4X: új csapat, új játékElső játékuk egy tereprali lesz – sőt több. Az alapkoncepció a szabadság, azaz hogy a gépeddel a rendelkezésedre álló hatalmas pályán bármerre mehetsz. Négy játékmód lesz: Race – adott számú kört kell teljesíteni a gép által irányított ellenfelekkel szemben; Longrun – rali stílusú időfutam; Pathfinder – a célhoz vezető leggyorsabb útvonalat kell megtalálni (ebben GPS segít minket); Trial – amolyan képességpróba, a legkeményebb terepen kell megmutatnod, mit tudsz. Ezeken felül persze aki akar, mindenféle kihívás vagy kötöttség nélkül autókázhat is, csak úgy a móka kedvéért. Háromféle terep vár ránk: az Alpok zöld, erdős, hegyes-dombos tájai, Alaszka hófedte, fagyos vidéke, és a Rocky Desert sziklás, köves, perzselő talaja, mindezek mellé változatos és változó időjárási és hőmérsékleti viszonyok dukálnak. Tízfajta speciális verdát kapunk a fenekünk alá, eltérő képességekkel és tudással, de bónuszautókra is számíthatunk, ha jól gépészkedünk. A masinákat lehet tuningolni, fejleszteni, testre szabni (pl. kézzel kapcsolható 4WD zár), és össze is lehet törni, hiszen korrekt, valósághű fizikát építenek be a srácok, ami persze a környezetre, terepakadályokra is érvényes. A szerelésre és javításra saját garázs áll majd rendelkezésünkre.

A grafikára is alaposan rágyúrtak a srácok. A cucc alapja az Ogre technológia (olvasóink ismerhetik e nevet, a Deck 13 kalandjátékai alatt is ez muzsikál) és a Vampire motor, amelyeket persze alaposan feljavítottak. 2.0-ás shader model, utószűrők, motion blur, színezett árnyékok, és minden egyéb csuda, ráadásul a gondolom szintén sokak által ismert SpeedTree legújabb verzióját is beépítették, így egy-egy területen több mint 5000 realisztikus fa nyújtózkodik. A képek szerintem elég meggyőzőek, no persze erre szoktuk mondani, hogy renderelni könnyű, majd mozgásban látszik meg, mit is tud a kicsike.

Sajnos többet egyelőre nem tudni, hiszen a fiúk most keresnek a projekthez kiadót, így minden további – a megjelenési dátummal együtt - akkor derül ki, ha ez az akciójuk sikeres volt. Van egy gyanúm, hogy nem lesz túl nehéz dolguk...