Idén visszatért a Wolfenstein-széria, ám ezúttal a második világháborús köntöst levetkőzve egy alternatív múltat mutatnak be, egy olyat, amiben a szövetséges erők törekvései mind hiábavalóak voltak, s végül a náci Németország nyerte meg a háborút, ezzel szabaddá téve az utat a világ elfoglalására.

A Wolfenstein: The New Orderben az 1960-as éveket írjuk; a hidegháború elmaradt, ugyanis mindenki azzal van elfoglalva, hogy a nácik elnyomását nyögje New Yorktól Párizsig, remény nélkül arra, hogy mindez a közeljövőben megváltozzon -- mígnem a semmiből visszatér B.J. Blazkowicz, s újra felveszi a harcot, az immáron már gépesített, s sokkal keményebb diónak ígérkező fritzekkel szemben. Emberünk a fejlesztők megfogalmazásában egy „lehetetlen offenzívát” indít a szuperfegyverekkel ellátott nácik ellen, sikerrel pedig csak akkor járhat, ha az évek során megszerzett tudását minden eddiginél keményebben veti latba.

Az alábbi videóban egy kis betekintést nyerünk a MachineGames játékába, mely a tervek szerint az idei év végén jelenik meg PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra, majd valamivel később PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Wolfenstein: The New Order -- Megjelenés: 2013 Q4 -- Gépigény: nem ismert