Notch hol készülő, hol szünetelő űrszimulátora, melyet bevallottan a Firefly ihletett, s melynek gerincét egy még nem is létező, szuperfejlett processzor emulálása képezi, most végre egy videón is megmutatta magát -- igaz, a felvételek csupán a játék fizikáját és fény-árnyék rendszerét hivatottak prezentálni, ergo a kész program nem így néz majd ki (de hogy hogy, azt nem tudjuk).

Nagyon sok a kérdés a 0x10c-vel kapcsolatban, és bár Notch már elárult pár dolgot. A sztori szerint az űrverseny sosem ért véget, így az államok és megacégek szép lassan benépesítették a világegyetemet. Hősünk azonban ebből aligha profitál, ugyanis egy hibernációs utazás alkalmával elromlik a gép ébresztője, és a felfoghatatlanul távoli jövőben, 281474976712644-ben tér magához. Se civilizáció, se űrutazók, csak sötét, rideg jövő -- nem valami optimista kezdés, annyi szent.

A játék címére Notch ten-to-ten-C-ként hivatkozik, amit úgy ejtünk, "tentutenszí" -- nem, mi sem értjük, hogy ez mit akar jelenteni. Mindegy is, alant a videó, nézzétek!