Notch nemrégiben említette, hogy szívesen készítene egy űrhajós játékot, mint az ELITE vagy a Freespace. Nos, a gondolatot tett követte: ma bejelentette új projektjét, a furcsa című 0x10c-t, ami egy nagyszabású sci-fi játéknak tűnik.

Íme Notch új játéka: 0x10c

A sztori szerint az űrverseny sosem ért véget, így az államok és megacégek szép lassan benépesítették a világegyetemet. Hősünk azonban ebből aligha profitál, ugyanis egy hibernációs utazás alkalmával elromlik a gép ébresztője, és a felfoghatatlanul távoli jövőben, 281474976712644-ben tér magához. Se civilizáció, se űrutazók, csak sötét, rideg jövő -- nem valami optimista kezdés, annyi szent.

Nem csak a felállás, hanem a játék technológiai háttere is említésre méltó. Notch állítja, hogy az űrhajó számítógépe egy teljesen emulált 16 magos CPU, ami ellát minden feladatot, kezdve a navigálással a hajtóművek irányításán át egészen az erőforrás kinyerésig.

A világegyetem persze nem üres, pórul járt kalandorok népesítik be, akiket a játékosok alakítanak -- bizony, havidíjért cserébe csatlakozhatunk a Multiverzumhoz, mely tulajdonképpen egy MMO-szerű kliens-szerver multi.

A játék hivatalos weboldaláért erre tessék, képek és egyéb anyagok még nincsenek.