Az online játékok egyik úttörőjének számító, a Dark Age of Camelottal elhíresült, 1995-ben alapított virginiai Mythic Entertainment stúdiót 2006. június 20-án vette meg az EA, és azon melegében át is keresztelte EA Mythic névre. A felvásárlásnak egyetlen oka volt: a 2005-ös E3-on jelentették be a srácok, hogy megvásárolták a Warhammer licencet, és nekiállnak egy ezen alapuló MMORPG fejlesztésének. Erre csapott le jó érzékkel az EA, és azóta is folyik a fejlesztés gőzerővel.

Marc Jacobs, az EA Mythic alelnöke és általános igazgatója az MMORPG.com online portálnak adott interjújában most bejelentette: visszakapták „régi önmagukat”, azaz az EA áldását adta rá, hogy elhagyva a kiadó előtagját, ismét Mythic Entertainment néven jegyezhessék magukat. Mint Jacobs elmondta, ez gyönyörű példa a kiadó változására, melyet még február elején hirdetett meg John Riccitiello elnök, mondván, hogy az EA birodalomban a stúdiók mostantól „városállamok” lesznek, azaz sokkal nagyobb szabadságot kapnak a döntésekben, jóval önállóbbak lehetnek. A névváltozás egyébként semmi más következménnyel nem jár (csak egy aprósággal: terveznek egy új, pontosabban modernizált logót), folyik tovább a WAR csiszolása gőzerővel.

Akit egyébként ez utóbbi játék érdekel, annak elárulom: az MMORPG.com eme interjúban megtudott még három friss dolgot, melyet a mai nap folyamán fognak publikálni. Természetesen, ha fontos dolgokról lesz szó, mi is lecsapunk rá rögvest.