2022. december 10-11-én online selejtezővel indult el az ötödik K&H e-Kupa FIFA 23 1v1 bajnokság, a kiélezett küzdelmek végén pedig kikerült az a nyolc játékos, akik 2022. december 18-án 10:00-tól, az Új Hidegkuti Nándor Stadion Esport Arénájában, az MTK Budapest szervezésében összecsaphatnak a bajnoki címért felső-alsóágas lebonyolítási rendszerben. A verseny hatalmas kivetítőkön és helyszíni kommentárral személyesen is megtekinthető, amire a belépés ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, de a meccsnek online is követhetők lesznek az esport2tv Twitch csatornán. A regisztrációhoz kattints IDE, ha pedig lemaradtál volna a selejtezőről, akkor olvasd el alábbi rövid összefoglalónkat.

I. SELEJTEZŐ

A legjobb nyolcig eljutó játékosok játszhatták le a legnagyobb téttel bíró mérkőzéseket, hiszen ezeket a párharcokat, akik megnyerték, biztosították a helyüket a vasárnapi döntőben. Szombaton is összejött néhány komolyabb párosítás, az Illés Akadémia Spirit játékosa, Kelemen Berti például DomiNation_Sero-t verte meg 5:2-re a továbbjutáshoz. Rajta kívül gerike is sikeresen legyőzte 1:0-ára Erdei Tamást és, mint kiderült végül az egész kvalit behúzta, így ő lesz erről a napról az első számú kiemelt. A Gódor Donátot búcsúztató null-venus1 végül az offline esemény kapujában bukott el, miután kikapott AngelAttikától 1:0-ára. Eközben a címvédő, a DVTK-s Kleine Péter 8:3-mal biztosította a helyét a top 4-ben és ezzel a LAN eseményen is ott lehet.

II. SELEJTEZŐ

Vasárnapra is maradt néhány név és szorosabb összecsapás. Kezdetnek ManlyDan lepte meg a korábbi HUNESZ FIFA Masters győztes Brandti-t és 1:0-ás győzelmét követően bejutott a top 4-be. Seronak most jobban jött ki a lépés és a legfontosabb pillanatban Nudlii2001 ellen diadalmaskodott. Divitus elképesztő és drámai találkozókat követően, a PiTTTor07 elleni 7:6-os diadallal szerzett jogot a LAN döntőre. BJ_The_Legend pedig Adriánnal szemben bizonyult egy kicsivel jobbnak, a 4:3 pedig neki is főtáblát ért.