Idén igazi „aszály” tapasztalható a PC-s sportjátékok terén, hiszen az EA az NHL- és a FIFA-sorozat kivételével minden sportjátékot száműzött a platformról a rossz eladásokra hivatkozva, de jövőre ismét élvezhetjük az NBA Live és társai nyújtotta örömeket. Ezt az áldatlan állapotot kívánja kihasználni a 2K Sports azzal, hogy a legújabb NBA 2K9 játékot PC-re is kiadják.

A hivatalos oldal tanúsága szerint az átiratban megkapjuk az előző részhez képest élesebb arcbőrtextúrákat, a javított szemmozgást, és az élethű közönség- és ünneplés animációt. Ezek mellett megismerkedhetünk az úgynevezett Adaptive AI-jal (alkalmazkodó mesterséges intelligencia), amivel igaz agytrösztté válik a játék, hiszen mind a csaptársaink, mind az ellenfeleink is figyelik a játékstílusunkat, és ennek megfelelően módosítják saját taktikájukat.

NBA 2K9 PC-re is!NBA 2K9 PC-re is!NBA 2K9 PC-re is!

A sportjátékokban nagyon fontos, hogy felismerhetőek legyenek a nemzetközi világsztárok, így a már általánossá vált eljárás itt is észrevehető, miszerint a nagyobb játékosok egyedi mozdulatit lemodellezték, hogy ugyanazt a zsákolást lássuk a monitoron is, mint a TV-ben.

Az igazi kosárlabdafanatikusok értékelni fogják a Living Rosters funkciót, amivel a játék minden indulásakor a legutóbbi meccsek statisztikáival frissül az adatbázis, hasonlóan a FIFA 09-ben nemrég bemutatott a LIVE Seasonhöz. Érdekesség, hogy ha egy adott játékos folyamatosan jó teljesítményt nyújt a valódi parkettán, akkor új mozdulatok jelennek meg a játékban.

Még egy nagy újítás tartogat a fejlesztő Visual Concepts az új részhez, mégpedig az Association 2.0 rendszerét. Ez a funkció az nba.com oldalához kapcsolódik, és tudatja velük a legfrissebb pletykákat, átigazolásokat és eredményeket, valamint minijátékokkal is kedveskedik, sok más egyéb mellett.

Az NBA 2K9 PC-s átirata október 21.-én fog a boltokba kerülni.