• David Jaffe műsorában vendégeskedett a Days Gone kreatív direktora, John Garvin
  • Szerinte nem vették meg elegen a játékot a megjelenéskor

Egyre biztosabb, hogy a Bend Studio 2019-es alkotása, a Days Gone nem fog folytatást kapni, a hamarosan PC-re is megérkező játék kreatív direktora és írója, a stúdiót már korábban elhagyó John Garvin pedig nemrégiben a Twisted Metal szülőatyjaként és az első God of War rendezőjeként ismert David Jaffe műsorában vendégeskedett, ahol elmondta, mi áll ennek a hátterében.

Garvin alaposan kifakadt, leginkább azért, mert a Days Gone nem produkált elég jó eladásokat a megjelenéskor, és leginkább ez pecsételte meg a játék sorsát.

"Megvan a véleményem egy dologról, amit érdekesnek találhat a közönséged, és ami némelyiküket ki fogja akasztani: ha tetszik egy játék, vedd meg ki@szott teljes áron" – mondta Garvin.

"Ne panaszkodj, ha egy játék nem kap folytatást, miután nem kapta meg a támogatást a premierkor. A God of Warból több millió fogyott a megjelenéskor, a Days Gone-ból viszont nem" – tette hozzá a kreatív direktor.

Garvin egyébként még 2019 áprilisában, közvetlenül a játék megjelenését követően hagyta el a csapatot, Jaffe pedig megkérdezte, milyen érzés volt látni az első (nem kifejezetten pozitív) teszteket.

"Nem viseltem jól mert... nos, ez a Sony világa, ahol minden a Metacritic-pontszámról szól. Ha te vagy a kreatív direktora egy franchise-nak, ami 70 százalék körüli értékeléseket kap, akkor nem sokáig fogsz ebben a pozícióban maradni" – fejtette ki véleményét Garvin a pontszámokról.