• A Negative Atmosphere egy Dead Space által inspirált játék
  • Bár sok eleme kicsit többnek tűnik, mint inspiráció
  • A helyszín egy űrhajó, a főhős egy egykori szanitéc
  • Egy vírus embert és robotot is szörnnyé változtatott

Azt szokták mondani, hogy a jót lemásolni nem bűn, de amit a Sun Scorched Studios csinál, az azért meglehetősen súrolja a plágium határát. A Negative Atmosphere-t úgy harangozták be, mint egy Dead Space által inspirált sci-fi-horror játék, ugyanakkor az első játékmenet videó alapján kicsit többet is merítettek a Visceral játékából, mint inspirációt.

negative-atmosphere-02.jpg

A sztori a TRH Rusanov nevű teherűrhajón játszódik, amin egy titokzatos vírus robotot és embert egyaránt gyilkos szörnnyé változtatott. Hősünk Samuel Edwards egy 49 éves, egykori szanitéc, aki belecsöppen a helyi horrorshow-ba, és igyekszik kijutni onnan, de persze ehhez kevés a lőszere, és a végtelen élet sem neki dukál.

Mindez jól hangzik, de a videót elnézve már az az érzésünk, hogy egy Dead Space demót nézünk. Edwards olyan, mintha Isaac Clarke textúra nélküli páncélját kapta volna meg. A háton lévő holografikus életerő-kijelző, illetve az SWS Motorized Pulse Rifle-re gyanúsan hasonlító fegyver oldalára kivetített számláló már másolat, sőt, még Edwards mozdulatai, különösen az ellenség megtaposása is gyanúsan ugyanolyan, mint Clarké.

Ettől persze a játék még lehet jó, de azért a készítők helyében ezeket a feltűnő hasonlóságokat eltűntetném, mielőtt az EA-től kapnak egy barátságos jogi felszólítást. Mert erre alapot a látottak már adnak.