A Crytek mindenképpen el fogja készíteni a Crysis-széria következő részét, csak éppen az nem világos még, hogy mikor kapjuk meg az új játékot, s hogy pontosan milyen játékról is van szó. Decemberben Cevat Yerli már elmondta, hogy noha még az előkészületi munkálatok sem kezdődtek el a programon, az biztos, hogy a csapat valamilyen radikálisan új irányba szeretné vinni a szellemi tulajdont, ugyanis van bőven lehetőség előttük -- most kiderült, hogy nem feltétlenül egy újabb FPS-ről van szó.

A gyártásvezető Michael Elliot Read utalásokat tett arra, hogy akár egy új játékstílusban is kipróbálhatjuk a nanoruhákat; semmi sincs kőbe vésve, csak annyi, hogy bármerre mehetnek a trilógia lezárása után, a csapat ugyanis az eddigi játékokra egy trilógiaként tekint, amit hamarosan lezárnak.

„A Crysis mindig is egy trilógiának indult, s az évek során úgy gondolom, sikerült egy király univerzumot megalkotni. Nem voltunk úgy, hogy akkor most tegyünk be egy nanoruhát, egy bohócruhát vagy akármit, ezzel bemocskolva az IP-t. Sikeresen kerültük el ezt, így úgy gondolom, hogy van az univerzumunkban bőven elég élet, hogy valami egyedit készítsünk. Ez lehet ez egy FPS vagy sem, mindenképpen van jövője a franchise-nak.”