Soha nem készülhet már el teljesen az Age of Empires Online. Az ingyenesen játszható AoE-mellékág hosszú távú fejlődést és sok-sok népet ígért, a Microsoft azonban bejelentette, hogy nem finanszírozzák a további munkálatokat. Bár a játék a jövőben is üzemelni fog, a most elérhető hat frakció nem bővül többet, és már csak egy kisebb tartalmi frissítés jön a játékhoz a hét folyamán, melyen egy ideje már dolgoztak a fejlesztők. Kevin Perry producer a program hivatalos blogján búcsúzott el a játékosoktól.

"Továbbra is segítünk benneteket és üzemeltetjük a játékot, és ígérjük, hogy senki sem veszíti el azokat a javakat, amiket eddig összegyűjtött. A közösségünk is aktív marad, lesznek Community Challenge-ek, játékstreamek, versenyek, PvP-bajnokságok és sok-sok más is. A hibák javítása persze lassabb lesz, és bizonyára lesznek olyan bugok, amiket sosem küszöbölünk ki. A kritikus hibákra azonban eztán is oda fogunk figyelni."
-- írta.

Az Age of Empires Online-t először a Robot Entertainment fejlesztette, akik az MS által bezárt Ensemble Studios hamvaiból keltek életre. Ezt a brigádot később leváltotta a Gas Powered Games, a Microsoft azonban már nem látott perspektívát a projektben. Perry saját bevallása szerint nagyon sajnálja, hogy pár betervezett újítás már sosem jelenik meg (ilyen lett volna a rómaiak implementálása), ugyanakkor büszke az Age of Empires Online-ra és örül, hogy a játék a jövőben is elérhető lesz.