Januárban a Microsoft bemutatta az Illumiroom nevű szerkezetét, mely egy korábban már megszellőztetett szabadalomnak megfelelően egy Kinect és egy projektor segítségével a játékvilágot a szobánk falára vetíti. A technológia nagyon érdekes, látványos és technikai szempontból sem utolsó, de már az első bemutatókor biztosan tudtuk, hogy egy ilyen úri mulatság nem mostanában fog eljutni a szélesebb közönséghez -- igazunk is volt.

A Microsofttól Albert Penello elárulta, hogy az Illumiroom várhatóan nem fog kereskedelmi forgalomba kerülni, két okból sem: egyrészt nagyon drága lenne a több ezer dollárt is meghaladó árcédulájával, másrészt pedig egy ilyen felállítása nem egyszerű dolog, ami elrettentheti az átlagvásárlót. Azt azonban ő maga is elismerte, hogy nagyon-nagyon érdekes koncepcióval álltak elő, csak éppen az a baj, hogy egy ilyen csak a Microsoft laborjában, a cég kimeríthetetlen költségvetésével használható.

Persze az nincs kizárva, hogy egyszer, a távoli jövőben megjelenhet az Illumiroom vagy annak egy rokona, Penello ugyanis azt konkrétan nem mondta, hogy véglegesen törölték volna a projektet.