Az Activision legnépszerűbb sorozatában, a Call of Dutyban bőven megvan a potenciál arra, hogy a játékvilágból kilépve Hollywoodban is sikeres legyen -- a kiadó azonban teljes mértékben elzárkózik ettől a lehetőségtől, félve attól, hogy a projekt ártana a franchise-nak.

A kiadó vezérigazgatója, Bobby Kotick a New York Timesnak adott interjújában elárulta: már számos ajánlat érkezett arra, hogy film készüljön a Call of Dutyból, ám ezeket mind visszautasították, hiszen egy mozis adaptáció csak nagyon ritka esetben tudja kielégíteni a rajongókat. A vezetőség attól tart, hogy egy elhibázott produkció bemocskolja a Call of Duty nevet, így inkább maradnak a jól kitaposott ösvényen, s nem kockáztatnak egy kézenfekvő, de rizikós ötlettel.

Érdemes elolvasni egyébként a teljes interjút, hiszen fény derült arra is, hogy Kotick szerint könnyű döntés volt kirúgni Jason Westet és Vince Zampellát, illetve nem örül annak, hogy az emberek ördögszarvakat pingálnak rá, így ugyanis nehéz randizni -- a jó öreg Bobby elvált a feleségétől.